Pitäähän niitä haaveita olla vai mitä!

Timo Vihersaari
OH1AZL

Haaveilen tietysti isommasta talosta, hienommasta autosta, kesästä, laiskuudesta, mutta toden totta aika pieniä ne haaveet ovat, joita voi toteuttaa.

Verstas


Kun muutettiin tähän nykyiseen taloon eli maalle vuonna 2000, niin päärakennus pantiin kuukaudeksi pintaremonttiin. Tavarat rahdattiin pikkuhiljaa vanhaan sivurakennukseen, jossa oli asuttu joskus, mutta oli nyt tyhjillään. Samalla kun sisäremontti eteni, tavarapinot piharakennuksessa kasvoivat kunnes ... lattia romahti. Tai siis lattia romahti toiselta reunalta ja jäi hiukan kantamaan toiselta. Totesin, että lattian alla oli paljon tyhjää tilaa.

Kun sitten sisäremontti oli valmis ja päästiin tosissaan muutamaan, oli kesä tullut. Rahdattiin laatikot sisälle ja tyhjennettiin piharakennus. Purin lattian ja totesin, että paitsi että alin hirsikerros oli lahonnut, alapohjassa oli riehunut tupajumiyhdyskunta. Kun rakennus oli ollut tyhjillään jo vuosia, talven pakkaset olivat tehneet työnsä ja yhtään elävää jumia ei löytynyt. Kävin hakemassa puutavaraa ja laitoin uudet niskakset alle ja ladoin isot, vanhat lattialankut paikalleen. Lattia aleni samalla noin 15 senttiä, joten tupa näytti avarammalta. Lattian alle sijoitin arkeologeja varten suuren joukon rojua, jota en ajatellut tarvitsevani.

Kalustin verstaaseen RST-pöydän lankusta, tarvikehyllyt (rautaa tietty) seinustoille ja asennuspöydän, joka on liikulteltavissa. Rakennuksen toisessa päässä on ollut pieni sauna, josta tuli kiva varasto. Itse asiassa hyllyt joka puolella täyttyivät pikavauhtia ja kaikki näytti kodikkaalta. Kun aika kului, rakensin rakennuksen molempiin päihin katokset, joissa sopi pitää kaikenlaista tavaraa kuten kottikärryjä, ruohonleikkuria, polttopuita jne. Pieni kaluvaja kuokkia, lannoitteita ja muuta sälää varten kohosi vanhan puuceen paikalle. Puucee oli muuten tehty ikuiseksi. Siihen ei pystynyt leka eikä kanki. Otin pyörösahan ja sahasin sen keskeltä poikki. Jopa hajosi! :-) Ullakko osoiitautui avaraksi, jonne tuli lauta- ja lankkuvarasto... ja hiukan tarpeetonta rojua.

Haave onkin, että jo huonokuntoisen piharakennuksen paikalle nousisi uusi piharakennus, joka olisi paremmin organisoitu ja tietty hiukan tilavampi. Toinen haave on, että keräämäni kaikenmaailman huipputarpeelliset rojut häviäisivät uuden rakennuksen myötä mikä minnekin keruupisteeseen tai kaatopaikalle. Olen jo ajanut kolme kuormallista jäteasemalle. Löysin mm kuusi (6) vanhaa tietokonetta, jotka olin säilönyt tulevia pulakausia varten. Käyttön jäis sisätiloihin silti vielä 4 pöytäkonetta ja pari läppäriä.

Antennit

Pihalla olevien toiminnallistenantennien lisäksi haaveilen vielä muutamaa lisää. Naapurit ovat jo huokailleeet nykyistenkin suhteen. Mutta onpahan tontti iso, yli 3000 m2. Varastossa odottaa putkimasto, jonka päähän olisi kiva laittaa vaikkapa quadi. Talon toiseen päähän ei ole laitettu vielä yhtään mastoa, joten sinne sopisi yksi lisää. Olen suunnitellut rrakentaa nykyistä hiukan parempaa magneettiluuppia kuuntelua varten. Se toimisi pelkästään SoftRock 9.0:n antennina, jolloin sen etupäähän ei ihmeellisiä filttereitä tarvitsisi rakentaa. Luonnollisesti haluan myös 70-sentin antennit ylös.